Udruga pripadnika 153. brigade HV - Velika Gorica

• Smanji slova

Predaja odličja Muzeju Turopolja

E-mail Ispis

Na prijem povodom Dana Državnosti, gradonačelnik Grada Velika Gorica, Tonino Picula, pozvao je između ostalih,  pripadnike 153. brigade HV - Velika Gorica - sudionike "Svečanog defilea zagrebačkih ratnih zapovjedništava i postrojbi HV-a i MUP-a", održanog 10. lipnja 2006. godine na stadionu Mladosti u Zagrebu. Gradonačelnik je u ime Grada Velika Gorica  čestitao Dan hrvatske državnosti i zahvalio svim pripadnicima 153. brigade HV - Velika Gorica na sudjelovanju prilikom obilježavanja 15. godišnjice ustroja zagrebačkih ratnih zapovjedništava i postrojbi HV-a i MUP-a. Tom prigodom, Muzeju Turopolja dana su na čuvanje i korištenje dodijeljena znamenja i odličja: Ratna zastava 153. brigade s plamencem, Odličje reda Nikole Šubića Zrinskog i Medalja Grada Zagreba. Početak je to formiranja odjela za izučavanje povijesti Domovinskog rata pri Muzeju Turopolja i stvaranja zbirke za budući muzejski postav. Gradonačelnik je čestitao i zahvalio svim pripadnicima 153. brigade HV - Velika Gorica na doprinosu i junaštvu tijekom Domovinskog rata.

; font-size: 10pt;">Predsjednik Udruge pripadnika 153. brigade HV - Velika Gorica g. Ivan Mišerić zahvalio se Gradonačelniku na prijemu i dosadašnjoj suradnji, te izrazio očekivanja za buduću podršku u ostvarivanju programskih ciljeva Udruge. Tom prigodom, predstavnici Udruge svečano su predali "Ratni Stijeg 153. brigade HV - Velika Gorica, s Plamencem" ravnateljici Muzeja Turopolja Margareta Biškupić. Ratni stijeg je predao stjegonoša ešalona Nikica Repač. Odličje Reda Nikole Šubića Zrinskog  Medalju Grada Zagreba, svečano je uručio zapovjednik ešalona Stjepan Bačurin, prvi zapovjednik 153. brigade HV - Velika Gorica,  ravnateljici Muzeja Turopolje na trajno čuvanje. Uz potpisan zapisnik o primopredaju odličja i znamenja, koja su potpisali Gradonačelnik Tonino Picula, direktorica Muzeja Turopolje Margareta Biškupić i predsjednik Udruge Ivan Mišerić, započele su aktivnosti na prikupljanju građe o ratnom putu 153. brigade HV - Velika Gorica, za budući stalni postav muzeja Domovinskog rata, Muzeja Turopolje, Velika Gorica.

Ažurirano: Subota, 09 Travanj 2016 21:26